انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت یکی از مهمترین چالش ها برای صاحب هر کسب و کاری می باشد. اگر برای شما نیز انتخاب دامنه مناسب به یک چالش تبدیل شده است، پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه نمایید.
انتخاب دامنه مناسب برای سایت تاثیر بسیار زیادی در موفقیت شما دارد. اگر نام دامنه را بدرستی انتخاب نکنید، موجب لطمه به نام تجاری و رتبه بندی سایت شما خواهد شد. به همین دلیل بسیار مهم است که از ابتدا بهترین نام دامنه را انتخاب نمایید.
هنگام شروع کار، انتخاب ایده های جذاب برای تطابق نام تجاری با نام دامنه کمی دشوار بنظر می رسد.
در این مقاله، ما تمام ابزارها و نکات لازم برای به دست آوردن ایده های نام دامنه، انتخاب بهترین نام دامنه و ثبت دامنه جدید خود را به اشتراک می گذاریم.
12 نکته برای انتخاب دامنه مناسب
هنگام راه اندازی یک وب سایت، انتخاب دامنه ممکن است بسیار استرس زا و گیج کننده به نظر برسد. چون شما نمی خواهید اشتباه کنید.
برای سهولت کار، یک چارچوب 12 مرحله ای ساده داریم که می توانید با استفاده از آن بهترین دامنه را برای سایت خود انتخاب نمایید.
1- دامنه com. و ir. را بکار بگیرید.
2- از کلمات کلیدی در جستجوی نام دامنه خود استفاده کنید.
3- نام دامنه خود را کوتاه انتخاب کنید.
4- تلفظ و هجی آسانی را انتخاب کنید.
5- دامنه را منحصر بفرد و براساس برند نامگذاری کنید.
6- از خط فاصله در نام دامنه استفاده نکنید.
7- از حروف ترکیبی با تلفظ متفاوت اجتناب کنید.
8- امکان گسترش نام دامنه را فراهم کنید.
9- درباره نام دامنه خود تحقیق کنید.
10- برای ایده های موثر از سایت های پیشنهاد دهنده نام استفاده نمایید.
11- قبل از اینکه رقبا این کار را انجام دهند، نام دامنه را به خود اختصاص دهید.
12- از شرکت های هاستینگ برای انتخاب دامنه مناسب کمک بگیرید.
در ادامه تک تک موارد انتخاب دامنه مناسب را با جزییات بیشتر بررسی می کنیم:
1- دامنه com. و ir. را بکار بگیرید:
امروزه پسوندهای جدیدی برای نام دامنه در دسترس است. از دامنه های com. net. org. گرفته تا دامنه های photoghraphy و blog یا حتی pizza.
اما ما همیشه دامنه com و ir را توصیه می کنیم.
دامنه com به دلیل در ذهن عموم نشستن از توجه خاصی برخوردار است. بسیاری از کاربران، حتی کسانی که اهل فن نیستند هم بدون اینکه به آن فکر کنند بطورخودکار در انتهای هر دامنه com را تایپ می کنند.
حتی بسیاری از صفحه کلیدهای تلفن های هوشمند به طور خودکار دکمه com را دارند.
2- از کلمات کلیدی در جستجوی نام دامنه خود استفاده کنید:
کلمات کلیدی نقش مهمی در یک دامنه دارند. با استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه خود، به موتورهای جستجو می گویید که نام دامنه شما چیست. همراه با محتوای با کیفیت و تجربه کاربری خوب، کلمات کلیدی موجود در دامنه سایت شما می توانند به شما در رتبه بندی بالاتر در گوگل کمک کنند.
یافتن دامنه مناسب با کلمات کلیدی مورد نظر خودتان که قبلا استفاده نشده باشند بسیار دشوار است.
شما باید خلاقیت بخرج دهید و کلمات کلیدی خود را با کلمات دیگر ترکیب کنید تا دامنه خود را برجسته و متمایز کنید.
3- نام دامنه خود را کوتاه انتخاب کنید:
با وجودی که کلمات کلیدی مهم هستند، در طول دامنه زیاده روی نکنید. بهتر است یک نام دامنه کوتاه و به یاد ماندنی داشته باشید.
توصیه می کنیم نام دامنه خود را زیر 15 کاراکتر نگه دارید. به خاطر سپردن دامنه های طولانی تر برای کاربران سخت تر است.
ناگفته نماند، نام دامنه طولانی ممکن است منجر به اشتباه تایپی کاربران شود. که این موضوع موجب از دست دادن ترافیک سایت شما می شود.
به همین دلیل بهتر است از طول دامنه کوتاهتری استفاده کنید.
4- تلفظ و هجی آسانی را انتخاب کنید:
شما باید بتوانید هنگام صحبت و همچنین نوشتن، نام دامنه خود را به راحتی به اشتراک بگذارید. اگر قصد دارید از نام دامنه خود برای ایجاد یک آدرس ایمیل حرفه ای کسب و کار استفاده کنید، قطعا درک و هجی کردن آن برای هر شنونده باید آسان باشد.
5- دامنه را منحصر بفرد و براساس برند نامگذاری کنید:
نام دامنه سایت شما باید منحصر بفرد باشد. بنابراین می توانید در ذهن خوانندگان خود برجسته شوید. هوشمندانه است که در مورد سایر سایت های موجود در زمینه کاری خود تحقیق کنید و دریابید که از چه نام دامنه ای استفاده می کنند.
همچنین می توانید از نام دامنه ای استفاده کنید که دارای مارک تجاری بیشتری باشد. این نوع دامنه ها به یاد ماندنی تر هستند.
6- از خط فاصله در نام دامنه استفاده نکنید:
هرگز یک نام دامنه با خط فاصله ایجاد نکنید. خط تیره می تواند نشانه دامنه های هرزنامه ای باشد که شما تمایل ندارید به آنها ارتباطی داشته باشید.
دامنه های خط تیره دار مستعد اشتباه تایپی هستند. اگر یک نام دامنه را با خط فاصله انتخاب کنید، ممکن است دامنه بدون خط فاصله در دست رقبای کاری شما باشد. بنابراین کاربر در صورت فراموش کردن خط تیره وارد سایت رقبای شما خواهد شد.
7- از حروف ترکیبی با تلفظ متفاوت اجتناب کنید:
بهتر است از حروف ترکیبی با تلفظ متفاوت اجتناب کنید. زیرا موجب اشتباه تایپی کاربر و از دست دادن ترافیک سایت شما می شود.
این حروف مانند gh, zh و غیره می باشد. برای مثال واژه قدرت ghodrat یا qodrat بهتر از بجای آن از واژه power استفاده شود.
8- امکان گسترش نام دامنه را فراهم کنید:
انتخاب نام دامنه ای که مربوط به فیلد کاری شما باشد هوشمندانه است زیرا به کاربران ایده ای درباره وب سایت شما می دهد.اما شما همچنین نمی خواهید گزینه های طولانی مدت خود را خیلی محدود کنید.
به عنوان مثال، ممکن است یک گل فروشی نام دامنه ای مانند resegol.com را انتخاب کند. اما ممکن است بخواهد کار برای گل های دیگر را در کنار گل رز شروع کند. در این صورت این نام دامنه ممکن است مانع از جذب خوانندگان علاقمند به گل های دیگر شود.
انتقال صحیح سایت خود به دامنه جدید می تواند یک روند ناامید کننده باشد. اگر این کار را درست انجام ندهید باعث از دست دادن رتبه بندی جستجو می شود. به همین دلیل مهم است که از ابتدا نام دامنه انعطاف پذیر انتخاب شود.
9- درباره نام دامنه خود تحقیق کنید:
قبل از ثبت نام دامنه، سعی کنید بدانید که آیا قبلا این نام ثبت شده است یا خیر؟برای این کار می توانید در یکی از شرکت های هاستینگ، در بخش جستجوی دامنه اقدام کنید.
نام مشابه علاوه بر اینکه ممکن است باعث سردرگمی کاربران شود. طبعات حقوقی شدیدی هم در بر خواهد داشت.
زمانی که سایت خود را فعال و راه اندازی می کنید. می توانید در مورد چگونگی برند تجاری و قانون کپی رایت نام و نشان وب سایت خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.
10- برای ایده های موثر از سایت های پیشنهاد دهنده نام استفاده نمایید:
در حال حاضر بیش از 360 میلیون نام دامنه ثبت شده است. این امر موجب می شود برخی از افرادی که می خواهند دامنه جدید ثبت کنند ناامید شوند. چون می گویند نام های دامنه خوب قبلا گرقته شده اند.
جستجوی نام دامنه به صورت دستی می تواند بسیار زمان بر باشد. اینجاست که تولید کنندگان نام دامنه وارد کار می شوند. این ابزارهای رایگان به طور خودکار کلمات کلیدی تعریف شده را جستجو می کنند تا صدها ایده متناسب با فیلد کاری شما بصورت هوشمندانه پیشنهاد کنند.
توصیه ما استفاده از سایت isitwp.com که یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین ابزارهای تولیدکننده نام دامنه به صورت آنلاین است.
11- قبل از اینکه رقبا این کار را انجام دهند، نام دامنه را به خود اختصاص دهید:
هر روز هزاران نام دامنه جدید از تمام نقاط جهان ثبت می شود. اگر نام دامنه مورد علاقه خود را پیدا نموده اید دیگر منتظر نمانید و آن را ثبت کنید.
نام دامنه مانند املاک است. هزاران نفر به طور فعال در جستجوی نام دامنه های تجاری خوب هستند که بتوانند در آینده سود خوبی کسب کنند.
اگر سریع عمل نکنید، ممکن است شخصی پیش برود و ایده دامنه شمار را ثبت کنید.
12- از شرکت های هاستینگ برای انتخاب دامنه مناسب کمک بگیرید:
صدها ثبت کننده نام دامنه در وب وجود دارند. مهم است که با دقت انتخاب کنید چون بعدا انتقال دامنه دشوار است.
شرکت های زیادی هستند که علاوه بر فروش هاست مناسب، اقدام به ثبت دامنه هم می کنند. می توانید یکی از این شرکت ها را انتخاب نموده و در آن دامنه خود را ثبت کنید یا به جستجوی دامنه مورد نظر خود بپردازید. که این کار انتخاب دامنه مناسب را برای شما آسان تر می کند.
امیدواریم این مقاله در انتخاب نام دامنه مناسب به شما کمک کند.
اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته است، می توانید سایت ما را در کانال آپارات دنبال کنید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شود.